top of page
  • Foto van schrijverJess

Woord in beeld

Eén foto zegt meer dan1000 woorden. Dit klinkt misschien enorm cliché, maar bedenk clichés zijn er natuurlijk niet helemaal voor niets.

Met een professioneel fotograaf als partner en met mijn eigen werkervaring in fotografie, ben ik natuurlijk sowieso iemand die erg beeld georiënteerd is. Een website welke alleen maar lappen tekst bevat behoudt mijn aandacht niet, en daarin sta ik zeker niet alleen.


Foto's zijn doorslaggevend


Een bezoeker op jouw website scant echt binnen een paar seconde of deze verder gaat lezen of niet, foto's geven hierbij vaak de belangrijke doorslag. Een website met alleen maar tekst behaalt veel minder bereik dan websites welke ook foto's bevatten. Met je website wil je natuurlijk een bepaald gevoel overbrengen bij je bezoekers, en een goede foto bij de juiste tekst geeft meer gevoel bij een artikel dan wanneer je alleen maar tekst gebruikt. Welke foto je kiest is natuurlijk van groot belang.


Betere vindbaarheid op Google met je foto's


Als je de vindbaarheid van je website graag wil vergroten vergeet dan niet dat Google ook de afbeeldingen vindt welke je op je website hebt geplaatst. Mensen zoeken ook veel op afbeeldingen dus vraag jezelf ook eens af of zij dan ook jouw foto's tegenkomen. Heb je bijvoorbeeld een webshop, dan is het natuurlijk wel belangrijk om op deze afbeeldingen gevonden te worden. Kijk daarom eens kritisch naar de afbeeldingen op jouw website. Doen deze je product of bedrijf eer aan en bevatten ze een goede beschrijving of alt-tekst. Met een duidelijke bestandsnaam worden foto's van je website sneller en beter gevonden. Hierdoor kunnen mensen jouw website ook vinden op basis van je foto's.


Het belang van een professionele fotograaf


Voor de perfecte plaatjes op je website kun je natuurlijk het beste een professioneel fotograaf in de arm nemen. Deze kan als geen ander de sfeer van jou en/of jouw bedrijf vertalen. Bezuinig hier niet op want het is je investering meer dan waard! Goede foto’s ondersteunen de content op je website en ze dragen bij aan je authenticiteit en geloofwaardigheid.


Zoek je nog een écht goede fotograaf? Dan ken ik er toevallig wel eentje voor je ;)

Neem eens een kijkje op www.boerlagefotografie.nl en ervaar de kracht van beeld.109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page