top of page
  • Foto van schrijverJess

Krijg je er trek van?

Creativiteit, nieuwsgierigheid en onderzoekend.


Het maken van een goede product- of foodfoto lijkt in eerste instantie misschien niet zo heel moeilijk. Toch is het niet een kwestie van simpelweg een product neerleggen op een ondergrond en een foto maken. Een ècht aantrekkelijke foto verdiend veel aandacht in zowel styling als compositie. Natuurlijk bestaan er regels voor een compositie binnen de fotografie, maar toch zijn deze twee elementen wat lastiger in een vat te gieten. Er is geen succesformule die automatisch geslaagde foto’s oplevert. Product- en foodstyling vergt creativiteit, nieuwsgierigheid en een onderzoekend oog, een groot gedeelte hierin is toch een kwestie van gevoel en oefening.


In een ander licht


Het allerbelangrijkste onderdeel voor je smaakvolle plaatje is de juiste belichting. Een professionele fotograaf is eigenlijk een lichtartiest die precies weet hoe de juiste sfeer te creëren.

Hoe de foto van je product of gerecht eruit ziet is namelijk net zo belangrijk als hoe het bijvoorbeeld smaakt! Tenslotte wil je met je foto's de kijker verleiden en doen verlangen in dat wat je te bieden hebt. Kijk eens naar de onderstaande foto's, van welke krijg jij trek?



Werk aan een opvallende eigen stijl


Wanneer je dus niet de juiste aandacht aan je product- of foodfoto's besteed mis je echt kansen.

Zorg voor een opvallende eigen stijl in fotografie en laat jouw producten of gerechten van het scherm af spatten! Kun je hierbij goede hulp gebruiken? Neem eens een kijkje op www.boerlagefotografie.nl en laat je verleiden!



88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page